У всіх професійних сферах, пов'язаних з харчовими продуктами, гігієна рук є одним з найбільш важливих факторів запобігання поширенню мікробів та потрапляння в їжу різних забруднень. Саме тому використання одноразових рукавичок є обов'язковим в будь-яких процесах обробки та виробництва їжі: на підприємствах харчової промисловості, в їдальнях, кафе, ресторанах, магазинах і будь-яких точках продажу їжі.
Як обрати одноразові рукавички для роботи з продуктами харчування
Незалежно від виду виконуваних робіт з продуктовою групою, існує чітка вимога до використовуваних одноразовим рукавичок: вони повинні бути виготовлені з безпечного матеріалу, який при контакті з їжею не виділяє шкідливі речовини, що впливають на запах і смак продуктів. Харчовий поліетилен, латекс, вініл і нітрил є відповідними матеріалами одноразових рукавичок для контакту з їжею.
Однак не варто забувати, що рукавички не тільки є бар'єром для мікробів, але також служать захистом рук персоналу від забруднень, вологи і контакту з речовинами, які можуть викликати подразнення шкіри. Тому вибір одноразових рукавичок для харчової промисловості залежить від сфери їх застосування.
На що звертати увагу при виборі одноразових рукавичок
Будь-які одноразові рукавички призначені для короткочасного використання та частої заміни, але якщо для упаковки продуктів можна використовувати звичайні поліетиленові вироби, то при обробленні продуктів і приготуванні страв важливо підтримувати чутливість пальців. Тому важливо вибрати одноразові рукавички, які будуть відповідати наступним вимогам:
- Бути еластичними та добре сидіти на руці.
- Бути достатньо міцними і стійкими до проколів та розривів.
- Колір рукавичок повинен бути контрастним до кольору продуктів.
Вибір рукавичок за матеріалом
Для виконання делікатних, але короткочасних завдань з приготування їжі найкраще придбати одноразові латексні рукавички. Однак варто врахувати, що вони слабостійкі до розривів та небажані для людей, схильних до алергії.
Одноразові нітрилові рукавички є ідеальним вибором для багатьох робочих процесів, пов'язаних з продуктами харчування. По міцності та стійкості до розривів вони перевершують вироби з латексу, при цьому досить еластичні, комфортно сидять на руках, а матеріал не викликає алергічних реакцій. Також нітрил не боїться контакту з агресивними речовинами, тому рукавички можуть використовувати не тільки кухарі, а й технічні співробітники харчових виробництв. Для компанії це подвійно вигідно, адже можна придбати одноразові нітрилові рукавички оптом для різних виробничих процесів.
Одноразові вінілові рукавички відрізняються доступною ціною, але в харчовій промисловості їх не рекомендується використовувати, так як вініл не відповідає стандартам безпеки, що пред'являються до матеріалів для роботи з харчовими продуктами. При контакті з деякими речовинами матеріал може виділяти потенційно небезпечні речовини, такі як пластифікатори. Вінілові рукавички можна використовувати в проміжних виробничих процесах для короткочасного захисту рук персоналу від кислот, спиртів та інших агресивних для шкіри речовин, без прямого контакту з харчовими продуктами.
Технологія виробництва одноразових рукавичок
Рукавички одноразового застосування виготовляються методом занурення готової форми кистей виробу в спеціальний розчин. Для застигання рукавички відправляють в піч, після чого піддають термічній сушці. Далі з метою усунення з поверхні всіх хімічних речовин їх відправляють в пральну машину. У деяких випадках може додаватися медичний тальк. Рукавички, призначені для застосування на підприємстві, проходять етап стерилізації, який здійснюється різними методами.
У процесі виробництва медичних рукавичок найчастіше застосовується склад з каучуку і нітрильного латексу. Щоб вироби легко одягалися, вони обробляються спеціальним мастилом, пудрою або полімерним покриттям. Барвники є абсолютно безпечними і нетоксичними. Все це забезпечує виробництво якісних одноразових рукавичок, які повністю відповідають вимогам ГОСТ і можуть використовуватися в різних сферах.
Переваги оптової купівлі одноразових рукавичок
На будь-якому підприємстві з обробки, приготування та подачі продуктів харчування рукавички є витратним матеріалом, який найчастіше використовується нетривалий час. Тому купувати такі вироби варто оптом, щоб завжди мати достатній запас під рукою. Наша компанія пропонує вигідні умови для всіх, хто хоче купити одноразові нітрилові, латексні або вінілові рукавички оптом.