Які рукавички краще використовувати в харчовій промисловості
Підібрати товар за кольором
Обирайте колір і ми підберемо вам продукцію в вашій кольоровій гамі

Які рукавички краще використовувати в харчовій промисловості

Рукавички для харчової промисловості використовуються на виробництвах, у закладах громадського харчування, дитячих, шкільних та санаторних їдалень, у харчовій зоні лікувальних установ - для обробки і приготування їжі.

Вони можуть складатися з різних матеріалів, при цьому підвищують санітарну безпеку, запобігають передачу мікроорганізмів з рук на продукти, а також захищають персонал від контакту з небажаними організмами або речовинами.

Одноразові рукавички для обробки їжі і роботи на кухні мають певні критерії вибору:

  • Матеріал рукавичок повинен бути безпечним при контакті з харчовими продуктами, виключається наявність в складі шкідливих речовин, можливість їх розчинення і передачі при контакті.
  • Рукавички для приготування і роздачі їжі повинні добре сідати на руку, володіти достатньою еластичністю, міцністю, стійкістю до проколів і розривів.
  • Для безпечної роботи персоналу колір рукавичок повинен відрізнятися від забарвлення продуктів харчування.

З якого матеріалу варто купити рукавички?

Існує багато різновидів виробів для харчової промисловості: вінілові, нітрилові, резинові, латексні, нейлонові рукавички. Всі вони відрізняються своїми якостями і можливостями використання.

Особливості різних видів:

  1. Латексні рукавички(гумові) – гнучкі і комфортні, але при тривалому використанні ковзають на руці, створені з природного матеріалу, безпечні, при цьому мають низьку стійкість до розривів та небажані для людей зі схильністю до алергії.

  2. Купити вінілові рукавички часто намагаються закладу економ сектору із-за низької ціни, при цьому дані вироби не відповідають стандартам безпеки їжі, містять пластифікатор і можуть виділяти шкідливі речовини. Вони стійкі до кислот і спиртів, більше підходять для короткочасного захисту рук та мінімальних навантажень.

  3. Нітрилові рукавички – найбільш підходящий варіант для харчопрому, вони досить щільні і стійкі до розривів, не бояться контакту з жиром, хлорными речовинами, ефірами, розчинниками і агресивними компонентами, не викликають алергії. Мають хороший хват. Підходять для багаторазового використання.

Останнім часом популярністю користуються чорні харчові рукавички (нітрилові і гумові). Нітрилові вироби складаються із замінника природного каучуку і містять невеликий відсоток латекса.

Чорний колір зручний в роботі, дозволяє фіксувати увагу на продуктах харчування, зменшує ступінь травматизму рук на виробництві або професійних кухнях. Також користувачі відзначають, що чорні рукавички - більш довговічні.

На сайті компанії Chila можна купити нітрилові, латексні, вінілові рукавички від виробника, підібравши відповідні вироби для ваших умов виробництва. При довгостроковому використанні підійдуть недорогі вінілові вироби, при більш тривалому контакті варто вибрати латексні або нітрилові рукавички.

Помилка при збереженні!
Дані збережені успішно!
Товар доданий в кошик
Товари додані в кошик
Товар доданий в обране